O klubu

NAŠA ZGODBA

Judo v Krškem

Judo klub Krško je začel delovati v šolskem letu 2009/10 na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško. Klub je po večletnih izkušnjah dela z otroki in odraslimi ustanovil Ivan Širola. Znanje o judu in izkušnje pri delu z mladimi je pridobival v Judo klubu Bežigrad pod vodstvom Saša Šindiča ter Gregorja Broda in v Športnem društvu Mala šola juda pod vodstvom Miha Košaka.

Judo klub Krško je sčasoma postal najprepoznavnejši klub borilnega športa v krški občini. Že vse desetletje skrbimo za usmerjen gibalni razvoj otrok, sodelujemo na uradnih tekmovanjih juda in sorodnih športnih disciplin ter organiziramo skupinsko in individualno vadbo za zdravje odraslih.

Filozofija kluba temelji na dolgoročnem razvoju športnika. Prednost pred tekmovalno uspešnostjo ima usklajen telesni razvoj, ki prispeva k zdravemu odnosu do svojega telesa. Želimo vzgojiti ljudi, ki odgovorno stojijo za svojimi dejanji, se trudijo dosegati cilj in se zavedajo, da so rezultati posledica vztrajnega dela. Pa naj bo to šola, družinsko življenje ali športna kariera. 

Struktura kluba

Večino članstva v Judo klubu Krško predstavljajo otroci od tretjega do petnajstega leta starosti. Treninge izvajamo v telovadnici, ki smo jo prilagodili potrebam treningov juda, in na osnovnih šolah. Treningov se udeležujejo dekleta in fantje. Ob zagotovitvi ustreznih pogojev za tekmovalno ukvarjanje z judom spodbujamo tudi rekreativni šport mladih. Bodoči mojstri imajo možnost profesionalnega ukvarjanja z judom kot trenerji, sodniki ali funkcionarji v športnih zvezah.

V klubu delujejo trije trenerji, ki so zadolženi za redno izvajanje treningov. Udeležbo na tekmovanjih spodbujamo in jo dojemamo kot pozitivno izkušnjo pri mlajših članih. Starejši člani se samostojno odločijo, ali se želijo ukvarjati s tekmovalnim športom. Temu prilagodimo zahteve in metode treniranja.

Dosežki

MLADINCI – U20
Amar Džaferović DP mladinci 2019, 2. mesto [+90kg] Judo
Simon Hribar DP mladinci 2017, 1. mesto [-85kg] Ju-jitsu
Balkan open 2017, 1. mesto [-85 kg] Ju-jitsu
German open 2018, 3. mesto [-85 kg] Ju-jitsu
German open 2017, 2. mesto [-85 kg] Ju-jitsu
KADETI – U18
Amar Džaferović DP kadeti 2018, 2. mesto [+90 kg] Judo
DP kadeti 2017, 3. mesto [+90 kg] Judo
EP newaza 2018, 2. mesto [+81 kg] Ju-jitsu
EP newaza 2017, 2. mesto [+81 kg] Ju-jitsu
Lan Luzar DP kadeti 2019, 2. mesto [-81 kg] Judo
obcinalogo
logotatva
kostak_logotip_hor_3
gen logo
logoventeh
logonumip
logoelmont